Samarbeten

CC Holsteiner Breeding

Jag har inlett ett samarbete med CC Holsteiner Breeding vilket jag är väldigt glad över! CC Holsteiner Breeding är ett företag som bedriver uppfödning med målet att få fram högpresterande hopphästar. Personerna bakom företaget heter Carin och Claes Pettersson och de är etablerade uppfödare och hästägare med flertalet hästar i svår klass. Claes och Carin är även de drivande krafterna bakom Norrköping Horse Show.
Jag har sett deras uppfödningar på tävlingar i flera år och alltid tyckt att de håller en väldigt hög klass. Därför blev jag väldigt glad när jag förfrågan om jag skulle vilja rida några av deras hästar! 🙂
Så i och med detta samarbete har jag fått hem två hästar. Det är Quirella CC, ett ädelt och långbent sto e. Quidam de Revel – Lavado samt Cassique CC som är en maffig valack e. Cassiano – Quinar. Närmare presentation kring hästarna kommer inom kort!

Finnish line Norden

 Jag har inlett ett samarbete med företaget Finish Line Norden vilket bland annat kommer innebära att de förser mina hästar med produkter ur sitt sortiment. Finish Line är ett ledande varumärke inom kosttillskott för tävlingshästar. Efterhand kommer jag presentera de olika tillskotten som jag använder till mina hästar här på bloggen. Här nedan kan ni läsa lite mer om Finish Line som företag:
“FINISH LINE har utvecklats i USA i över 30 år på världens tuffaste marknad. Produkterna innehåller endast naturliga ingredienser- inga dopingsubstanser! Alla tillskott är registrerade med Jordbruksverket.

Komplett sortiment. Vi har det kompletta sortimentet med över 20 olika produkter. I sortimentet finns bl.a. flytande glucosamine, lugnande b-vitamin, tillskott som förebygger stressmage, korsförlamning, hosta, uttorkning osv. Även speciella våtvärmande omslag, anti-skorv schampoo mm.

Världselitens val. FINISH LINE® har funnits i USA i mer än 30 år och används flitigt av världseliten. Världscupryttarna Margie Goldstein-Engle, Chris Kappler, Leslie Burr-Howard och många fler har valt att använda FINISH LINE`s fodertillskott- och utvärtes produkter.

Trygghet och pålitlighet. FINISH LINE® är unika med att ha en egen fabrik komplett med laboratorium samt forskare på plats. Mycket vikt läggs vid forskning och analys; Samt så sker all tillverkning och packetering på plats vilket innebär att man vet EXAKT vad som ingår i varje produkt!” Taget från finishline.se
 

Sharpman

Sharpman grundade Sharpman Equestrian Team hösten 2011. Syftet var att skapa ett koncept för ett mer långsiktigare samarbete med ett antal ryttare inom ridsporten. En arbetsform som innebär så mycket mer än den vanliga s.k sponsringen. Vi benämner varandra samarbetspartners och det betyder att vi alla skall få ut så mycket som möjligt av vårt gemensamma arbete. Det vi jobbar med är:

– Ryttarna och deras hästar får möjlighet att bära/nyttja produkter av hög kvalité ur Sharpmans sortiment. De har också till uppgift att vid såväl träning som tävling bära Sharpmans logotype för att sprida varumärket.

– Vid events, utbildningar etc som Sharpman anordnar, så medverkar deltagare ur Teamet på olika sätt.

– Sharpman har möjlighet att anordna events, utbildningar etc hos de i Teamet som har ridanläggningar. Hos några i Teamet finns Sharpman med regelbundenhet på plats gällande Sharpman Saddlery.

– Samarbetar med att sprida information och marknadsföring för samtliga parter på träning och tävling, genom hemsidor, bloggar, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial.

– Samtliga ryttare (och deras hästar) bär det nu speciellt framtagna emblemet ”Sharpman Equestrian Team”, för att med tydlighet visa att man ingår i denna unika grupp.

Presentation av Sharpman Equestrian Team

NINA & SISSI LILJA, bedriver sedan många år utbildning av ryttare och hästar på gården Sundby i Gottlösa utanför Mantorp. Sissi har arbetat med hästar och ridutbildning i hela livet och har under 2011 blivit utsedd till Fellow av Svenska Ridsportsförbundet. Främst i dressyr där hon varit landslagstränare för såväl dressyr- som fälttävlansjuniorerna sedan början av 80-talet. Sissi har sedan tidigare även tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan med framgångar. Det är många av de nu mycket framgångsrika ryttarna som fått sin utbildning under Sissis ledning. Sissi tar emot dressyrekipage på alla nivåer hemma på anläggningen och i mån av tid även på andra klubbar.

Nina har arbetat  professionellt med hästar och ryttare de senaste 10 åren. Hon tar emot hästar för inridning, vidareutbildning, unghästvisningar och tävling. Under 2011 har hon varit placerad och vunnit i både dressyr till ST: George och 140 hoppning och tagit fram flera unghästar till Breeders-/Falsterbofinaler och dessutom ridit Lag-SM final i både hoppning och dressyr. Tidigare ridit fälttävlan upp till internationell svårklass, Nina har bland annat ridit 6 EM i både dressyr och fälttävlan. Nina är en av få i landet som är examinerad tränare i alla discipliner. Hon tar emot ekipage för träning från nybörjare och upp i klasserna i alla discipliner både på anläggningen hemma och ute hos andra klubbar.

LOUISE HAAGA, Skästa Gård. Tävlingsryttare i hoppning upp till svår klass. A-tränare med hundratalet elever i veckan, varav flera i svår klass. Ansvarig för hopputbildning på elitgymnasiet Celsius. Driver anläggningen Skästa Gård i Västerås, ett kombinerat utbildnings- och tävlingsstall.

Louise rider i Amerigo.

CHARLOTTE ESPING, driver tillsammans med sin familj Rappestad Ridskola. Där arbetar hon bland annat som instruktör och undervisar allt från nybörjarelever till elitryttare i dressyr. Utbildad C-tränare i dressyr och tycker jobbet som tränare är jättekul. Utöver ridskolan driver hon ett eget hästutbildningsföretag där hon tar emot hästar för vidareutbildning och tävling.

KRISTINA WARG, har mycket meriter från ponnytiden. Red totalt åtta stycken ponny-SM med flertalet placeringar och ett SM-silver 2006 som bästa resultat. Var även i EM final 2009 med ponnyn Wild at Heart T. Den ponnyn utbildade Kristina själv från att han var fem år och gick LC till att han var nio år och hoppade EM-final. Från och med 2009 är det bara häst som gäller. Kristina har för nuvarande sex hästar i olika åldrar och utbildningsnivåer. Allt från treåringar till svårklasshästar. Med den bästa hästen Quidam de Ceasar blev det Junior-SM silver 2011.

EVENTING TEAM ANNA & WILLAM HB, är ett av Östergötlands största utbildningsstall för hästar och av fälttävlanshästar i synnerhet. Hästar utbildas från tre års ålder upp till svår internationell klass. Man arbetar också med långsiktiga kontrakt, där man för hästägares räkning utvecklar pch tävlar deras hästar, både inom och utanför Sverige. Anna Freskgård och William Nilson Fryer är väl erkända såväl in fälttävlanssporten som inom övrig ridsport, med reslutat och utmärkelser. Anna och William håller kontinuerligt kurser och utbildning runt om i regionen för satsande ryttare. Båda är auktoriserade tränare.

HEDDA WALLIN, 15 år gammal. Har under sin ponnytid ridit 9 SM, varav ett guld och ett brons. Hon har också ett NM brons på ponny. Nu tävlar hon endast häst. Hennes vision är att kunna driva ett stort tävlingsstall med inriktning på hoppning. Hon ska nu satsa ordentligt på sin juniortid och har just nu tre hästar som hon rider och tävlar.

IZA WALLIN, ”jag har varit galen i hästar så länge jag kan minnas”. Iza har ridit stor häst i ett och ett halvt år med placeringar och vinster upp till 140. På ponnytiden har hon meriter som silver och guldmedalj i lag på NM, vinst i Falsterbo Grand Prix, samt SM guld, silver och brons. Iza deltog även i EM laget 2010.